Rågegården

Rågegården

Det smukke og fredfyldte naturområde på ca. 100.000 m2, som blandt lokale kaldes for Glad's Have, var engang en privat have – eller rettere park – som tilhørte Rågegården. Selvom haven senere hen er blevet noget tilgroet, aner man stadig let, hvor fin og elegant haven var engang med sine små broer, store rododendron-buske og grusbelagte stier. I dag er området fredet og ejes af Skov- og Naturstyrelsen.

Området er umådelig idyllisk og med en unik atmosfære. Det er et særdeles spændende naturareal, hvor også børnene vil elske at klatre i de mange klatretræer samt ligge og kigge ned i vandet efter småfisk og kryb.

Efter en tur på stranden kan man snildt lige smutte over og opleve endnu en fantastisk natur i det skønne Rågeleje. Rågegården kan man simpelthen ikke undgå at nyde med dens herlige, fredfyldte og varierede natur – lige fra tæt bevoksning og små å-løb til åbne, hedelignende arealer, hvor benene kan luftes og madpakken spises

De eventyrligt store rododendrons bør opleves, når man går en tur i Rågegården blandt masser af fuglekvidder, små lyde fra å-løbene og en helt igennem afslappende og idyllisk stemning.