Villa - SOLGT

Gillelejehuset - dansk design og sydfransk stemning

Gillelejehuset. Historisk ejendom, moderniseret af Mogens Lassen.
Dansk design og sydfransk stemning med stor lukket gårdhave. Første gang i frit salg.

I første række til havet med kig til Kullen og direkte adgang til havnen ligger denne unikke ejendom. Husets historie kan føres tilbage til sidst i 1800 tallet, og udefra har det bevaret hele den klassiske Gillelejecharme med hvidkalkede mure, stråtag og en smuk forhave. Overraskelsen kommer, når man træder ind gennem den grønne port i den hvide havemur, som er elegant oplyst af en kobberlampe. For på den anden side åbner der sig en veldesignet og helt privat, frugtbar gårdhave med terrasse, vinranker, højbede i galvaniseret jern, frugtbuske, plæne og diskret dobbeltgarage i sort træ.

Netop den danskdesignede funktionalitet er også kendetegnet for husets indre. I 1973 tegnede Mogens Lassen ombygningen af Restaurant Gilleleje Havn og i 1982 kastede han sin kærlighed og geniale rumforståelse over Gillelejehuset. Her har han arbejdet med at skabe luft og rummelighed, uden at gå på kompromis med husets havnære sjæl. Man træder derfor ind i en enkel, flisebelagt entré, der til højre fører ind i stuen, som får lys fra store vinduer på begge sider samt en terrassedør. På den ene endevæg er den åbne pejs placeret mellem rummelige bogreoler, og modsat ligger køkkenet, som på én gang er trukket tilbage for sig selv og samtidig er en del at sammenhængen. Køkkenet er fyldt med klassisk design og gennemtænkte detaljer som den lukkede niche, hvor komfuret er placeret med effektivt aftræk.

Går man til venstre i den åbne entré omkring den murede trappe, møder man to soveværelser, et badeværelse og en hyggelig tv-stue, der sagtens kunne blive til et kontor med udsigt over havet. Herfra snor trappen sig som en konkylie til førstesalen, hvor det store soveværelse med fuld udsigt til Kattegat og Svenskekysten er suppleret af en skabsgang og et rummeligt badeværelse med både bruseniche og kar.

Vælger man i stedet at tage trappen ned, kommer man til kælderen og det rummelige bryggers med vaskemaskine, tørretumbler og rigeligt skabsplads.

Ingen sommer i Gilleleje uden overnattende gæster. Dem er der også plads til i annekset, som ligger ud til gårdhaven og er en miniatureudgave af det store hus med pejs, badeværelse og køkken. Børnene kan endda opleve deres eget eventyr i køjerummet ved siden af.

Ikke til salg
Energimærke
G
Boligareal
147 m2
Værelser
5
Byggeår
1900
Ejerudgift pr. md.
7.875
Grundareal
929 m2
Udhus
20 m2
Garage
-
Carport
33 m2
Afstand til strand
ca. 100 m